Azi am avut peste proaspat.
Cred ca deja se stie ca este foarte important gradul de prospetime al pestelui care va fi pregatit.
Este proaspat atunci cand are urechile rosii,carnea tare pe burta si ochii foarte limpezi si sticlosi.
Salaul este un peste slab de apa dulce foarte bun pentru diete.
L-am taiat pe burta si l-am curatat de intestine ,l-am taiat in bucati potrivite.
L-am spalat in cateva ape reci,apoi l-am scufundat repede in apa clocotinda,apoi l-am scos pe o spumiera si l-am decojit de pielea cu solzi si inotatoare.
Ramane alb si frumos.
Am dat cu sare si piper pe fiecare bucata de peste si l-am asezat pe tigaia de teflon fierbinte.
Am acoperit cu un capac...si dupa aproape 10 minute le-am intors pe partea cealalta.
S-au rumenit perfect bucatile de salau !
Pestele e bun cu usturoi ,sau cu lamaie...pe langa un orez sau niste cartofi natur.
Pofta buna!
Comentarii:
Cartofii nu au ce cauta, langa salau, salaul este o carne alba fara grasimi, langa cartofi devine, ffffff anecacios, oricata lamaie ai pune
Portie de criza...