Petitchef

Salau de Dunare in sos de vin cu ciuperci

Felul principal
6 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Alaul nostru era deja curatat de intestine, urechi si solzi, inca de pe vremea cand am ajuns acasa cu capturile luate de pe malurile Dunarii. Dar daca achizitionati din piata un ?alau proaspat, nu uitati sa-l curatati bine de cele nefolositoare in prepararea pestilor.
  • Taiem pentru inceput capul si coada pestelui. Apoi alaul se taie pe langa sira spinarii pentru a obtine doua fileuri. Taierea se face pe langa aripioarele de pe spatele pestelui cu un cutit special de filetat. Capul, coada si sira spinarii alaului, il putem pastra pentru eventualitatea prepararii unei ciorbe de peste.
  • Taiem alaul in bucati care sa poata incapea in tigaia in care il vom praji. Aceasta tigaie o punem pe foc mediu, si turnam uleiul de masline pentru a se incinge. Cand uleiul e incins, punem usturoiul zdrobit si cateva crengute de cimbru proaspat, pentru a aroma uleiul si carnea de pete.
  • Fileurile de pete taiate, le punem in tigaie cu pielea in jos, pe fundul tigaii. Presaram sarea si piperul peste pe?te. Mai adaugam si cateva frunzulite de cimbru peste carne pentru a o aroma mai buna.
  • Lasam maxim 3 minute la prajit. Intoarcem fileurile pe partea cealalta. Parajim si aici maxim 2 minut. Acum punem vinul in tigaie si adaugam 20g de unt. Sosul care se va forma din aceasta combinatie . Introducem tigaia in cuptorul incins in prealabil la 180ºC.
  • Lasam la copt maxim 10 minute. In acest timp, incepem sa pregatim garnitura de ciuperci. Dupa cum am spus, am folosit de data asta ciuperci Champignon din conserva, nefeliate. Nu stiu de ce, dar incep sa indragesc aceste conserve de ciuperci, poate si prin faptul ca ciupercile sunt mici, nu necesita curatarea lor dar si pentru faptul ca au si un gust deosebit atunci cand sunt gatite!Asa ca, intro alta tigaie pusa pe foc mediu, punem restul de unt (50g), lasam sa se topeasca si punem ciupercile la sotat. Puneti otetul peste ciuperci , iar atunci cand incep sa-si lase apa, presarati sarea si piperul dupa gust. Lasati-le sa se rumeneasca bine si pe toate partile. Ciupercile sunt acum rumenite asa cum imi plac mie. Scoatem tigaia de pe foc. Pestele din cuptor a avut timp suficient sa se gateasca si in interior. Deci toate sunt pregatite pentru montarea preparatului.
  • Punem fileul de pete in farfurie, turnam sosul format in tigaie peste el si mai adaugam ciupercile sotate. Pentru ornare, cateva frunzulite de "ceva verde" - eu imi pun cimbrisor sau ori ce in afara de patrunjel, la care am alergie. Voi va puteti presara cu totul altceva decat mine, dupa preferinte.Conteaza gustul si aroma preparatului nostru! NuMiroase extraordinar de bine iar gustul ar trebuisa fie pe masura.


Poze

Salau de Dunare in sos de vin cu ciuperci
Salau de Dunare in sos de vin cu ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

ciprianstudio
ciprianstudio, 20/10/2013

5 stele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/11/2015

De ce peste de Dunare, unde se scurg aproape toate WC-urile Europei? Cted ca un salau de balta ar fi mai adecvat!

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Fffoarte bun delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează