Fileul de peste in primul rand il spalam in apa rece, il stergem de apa si scoatem 2 bucati demne de pregatit in exclusivitate.
A condimentat fileul cu sare de mare si un pic de chilli, asa cum imi place mie. Puteti sa puneti sare si piper in loc de chilli, cum ii place fiecaruia!Si acum pregatim sosul:Intro craticioara, punem vinul si-l punem la incalzit pe aragaz.
Taiem ceapa in cubulete mici si adaugam la vin. Lasam sa dea un clocot si adaugam sosul de la lamaie si caperele. Lasam sa stea un pic pe foc, amestecand in continuu si adaugam amidonul stins cu apa, pentru al ingrosa.Ca sa nu pierdem sosul, amestecam incontinuu si cand vedem ca s-a ingrosat, il luam de pe foc. Ceapa rosie a conferit sosului o culoare rozalie pe alocuri. Deosebita culoare.
Trecem la prepararea ciupercilor si a pestelui. Luam o tigaie, o incingem, punem jumatate din unt si cand acesta s-a topit, punem ciupercile la sotat. Adaugam eventual un pic de sare.
In cealalta tigaie pusa la incins, punem uleiul de masline si cealalta parte de unt. Combinatia asta de ulei cu unt este benefica pentru a nu arde uleiul din tigaie si pentru o fragezire mai delicata a carnii.
Cand untul s-a topit, introducem cele 2 bucati de salau in tigaie si le prajim circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
Comentarii:
Tocmai am facut-o,numai ca am înlocuit ciupercile cu Mix de legume.
Arata super! o sa-l incerc cu siguranta!
Cand o sa-mi fac pensiune te angajez bucatar sef!