La prepararea sarmalutelor cu foi de vita de vie, am folosit frunze de la congelator . Daca aveti frunze proaspete, nu uitati sa le opariti in apa clocotita.
Timp de preparare: 2 h 20 minute
Ingrediente: 600 g carne tocata de pasare, 1 ou, 1 ceapa
Preparatul e f?cut din dou? re?ete clasice chineze?ti, u?or de preg?tit, dac? avem toate ingredientele la îndemân?. Sunt f?cute în stilul de pr?jire prin agitare (stir fry). Simplu, rapid ?i u?or de facut, cu condi?ia s? ave?i un wok la îndemân?. Normal,
Cel mai mult îmi place la puiul la cuptor este pielea crocant?. Am cump?rat de câteva ori pui rotisat, dar când ajungeam acas? ?i desf?ceam pachetul pielea nu mai era crocant?, iar în interior carnea era aproape crud?. Dup? mai multe dezam?giri am renun?a
Reteta asta nu e deloc o mare filozofie, I know :P...dar e extrem de gustoasa si simt ca trebuie sa v-o impartasesc :)) Aveti nevoie doar de-un vas de lut, traditional, simplu sau mai "cu creasta", ca al meu, hi, hi... Noi l-am inaugurat de ziua lui Bogd
Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult. Se face astfel: Vom face mancarea intr-o cratita sau tigaie mai incapatoare, pentru ca va avea mai mult sos si vom pune si cartofii. Cali
In primul rand, tin sa-i adresez multumiri Danei - uptown girl - ca a postat pe artaculinara aceasta minunata delicioasa reteta si pe deasupra, usor de facut. Modificarea adusa de mine e legata strict de perioada de marinare a carnii - eu am lasa
Puiul a aflat din legile nescrise ale artei culinare c? devine irezistibil al?turi de vinul alb. Împreun? cu prietenele sale gustoase, adunate de prin p?dure, a dat o rait? prin Sicilia, unde s-a sc?ldat în vinul Marsala, de nuan?a chihlimbarului, a c?rui
Cand mergem la picnic, preferatele mele sunt aripioarele de pui. Tot am incercat sa fac acasa pe gratar, dar nu sunt ca cele facute la fum. O varianta mai apropiata, ma refer la faptul ca ies crocante, sunt cele pe care vi le propun acum. Ingredient
Scroll down for English recipe Postul de azi poate face parte din ciclul "Ce minunatii am mai gasit prin piete". Nu mi-a venit sa cred cand azi, pe o taraba am zarit manunchiuri de sparanghel. Frumusele, prospetele si mai mari decat cele din super
Nu ca ar fi cine stie ce, dimpotriva, tocmai pentru ca daca esti pe repede inainte si nu ai timp de bibilit mancaruri, este un pranz ideal, gustos si sanatos. Am folosit o punga de pulpe si un mix de condimente italian, alaturi de cativa cartofi p
De cativa ani sunt intr-o continua cautare a retetei pentru mujdeiul perfect. E si normal avand in vedere ca ADOR usturoiul, in toate felurile posibile. Si, sa fim seriosi, exista zile cand nimic nu poate fi mai bun ca niste pui rumenit sau peste prajit,
Inauguram colectia retetelor de toamna-iarna :) Nu e obisnuitul pui trantit pe pat de sare si acoperit in acelasi fel. E ceva mai elaborat - dar departe de a fi complicat. Amesteci 600g sare cu 600g faina si 350-400ml de vin rose sau alb sec . Nu
Ce faci daca te trezesti la 5 dimineata si nu mai ai somn? Te apuci de o maneca, te dai jos din pat si-ti faci de lucru. Apoi te uiti prin frigider si impovarata de gandul ca n-o s-aveti nimic de papa, cand va-ntoarceti de la job, pui o cratita cu apa pe
Ast?zi este o zi foarte frumoas?. S-ar putea s? fie printre ultimele zile a?a calde în acest an. Parc? am fi la începutul lui septembrie. A?a c? profita?i din plin ie?ind la plimbare prin p?dure sau parc. Asta mi-am propus ?i eu . Pentru azi am s? prepa
In primul rand trebuie sa spun ca am folosit 2 pulpe intregi de la un pui de casa, si precum spunea regretatul Radu Anton Roman, desi carnea de la un pui de casa nu e asa frageda ca cea a unui pui din comert, plin de hormoni si concentrate, are un gust de
Cum iarna este lunga, tentatia este sa gatesti cu legume si atunci aceasta mincare este ideala ca fel doi. O ceapa se undeste in ulei de masline, se adauga pulpele de pui taiate in jumatate, se amesteca pina ce isi schimba culoarea carnea , se ad
Am facut pu?in? cur??enie prin c?mar? ?i am dat peste un plicule? de sos "Peking Lemon", cump?rat vara trecut? din Carrefour, atunci când ?i-au propus s? introduc? pe pia?a noastr? produsele de la BLUE DRAGON, care între timp, au disp?rut definitiv din M
Am fiert un chil de cap de piept de vitel in vreo patru litri de apa si am pregatit legumele: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, o felie de varza alba, un ardei gras, o conopida medie, rosii, cateva pastai de fasole verde. Mar
pentru ca am facut un petit chef in weekend cu ocazia lui ziua mea, si cu aceeasi ocazie am cam servit paharele + taur rosu astfel incat de vineri dimineata cand m-am trezit m-am mai pus sa dorm duminica dupa-amiaza, si inca si in camera cu culoare verde
Ingrediente: - 400 g paste fusilli; - 1 ardei gras verde; - 1 ceap?; - 2 c??ei de usturoi; - 500 g pulpe de pui dezosate ?i f?r? piele; - ulei de m?sline; - sare, piper, chilli. Mod de preparare: Se fierb pastele al dente, conform instruc?iunilor de pe a
De cand cu blogosfera culinara, am invatat si invat zi de zi lucruri noi, ceea ce nu poate fi decat spre binele meu, al nostru, al burticilor noastre, al papilelor... :) De la Ioana, de pe e-retete , am invatat un mic truc pentru a obtine the most juic
La painica aia superba de aseara, a mancat al meu Vlad si niste frigarui de pui, pe bete de bambus. Rapid, gustos si aratos. Am marinat aripioarele in vin, cu mirodenii de pui, pentru vreo doua ore, le-am infipt pe bete, alternandu-le cu rosii mici si le-