o placinta care mereu aminteste de primavara,avind in vedere ca ingredientul principal este casul proaspat de oi.
o reteta simpla ,la indemina noastra,improvizata de mine pe loc,astazi:un aluat din 400 g faina,150 ml lapte si 150 ml kefir,12 g drojdie proaspata, 50 g zahar,50 ml ulei si ceva razatura lamiie ,esenta de rom,aluat ce se lasa la crescut ,cca 1 ora,timp in care preparam umplutura:500-600 g cas,3 oua,100 g miere de albine,arome,bine amestecate.
eu am facut doua foi pe care le-am umplut cu compozitia de mai sus ,le-am dat cu galbenus de ou amestecat cu lapte,le-am lasat inca 30 minute in tava sa creasca si le-am copt la foc moderat,timp de cca ora,mai exact pina cind s-au rumenit.
se pot rula insa ,invirti ,se poate da orice forma doriti.aluatul iese pufos,iar specificul placintei este ca are un gust pregnant de cas,iar cantitatea mica de indulcitor folosita-la mine mierea-concura la realizarea acestui gust.
Comentarii:
Fff. buna
Mierea de albine prelucrata termic devine toxica!Acest reparat devine otrava!!!