Ingrediente :
- piept curcan cubule?e – eu am pus cam 350 grame
-8-9 ciuperci medii
-2 c??ei usturoi
- 1-2 tulpin? praz
-1 r?d?cin? ghimbir
-un ardei rosu
-t?ie?ei pentru wok – 50-60 grame
-4 linguri ulei de m?sline
-2 linguri sos de soia
-curry pudr?
-salvie
-sare
-piper
În primul rând punem carnea la marinat.
Într-o caserol? se pune pieptul de curcan, peste el se pun cele dou? linguri de sos de soia, o lingur? de ulei de m?sline, o lingurit? pudr? de curry, o lingurit? salvie uscat?, sare ?i piper.
Se amestec? ?i se pune caserola în frigider timp de 1-2 ore.
Usturoiul ?i ghimbirul se toac? m?runt ?i apoi într-un mojar se transorm? într-o past?.
Prazul ?i ardeiul se toac? m?runt.
În wok se pun dou? linguri de ulei de m?sline, se adaug? pasta de usturoi cu ghimbir.
L?s?m s? se c?leasc? un minut ?i ad?ug?m prazul ?i ardeiul.
Dup? ce s-au înmuiat pu?in legumele ad?ug?m ciupercile t?iate cuburi.
Le c?lim pu?in ?i apoi ad?ug?m 2 c?ni cu ap? ?i le l?s?m s? fiarb? pân? ce s-au fiert ciupercile.
Cât timp fierb ciupercile scoatem carnea de la marinat ?i o prajim pe grill.
Dup? ce au fiert ciupercile ad?ug?m t?ie?ei ( ai mei nu au necesitat fierbere prealabil?).
Când au fiert t?ie?ei ad?ug?m pu?in curry, “dregem” mâncarea cu sare ?i piper ?i putem servi al?turi de pieptul de curcan.
POFT? BUN?!
Filed under: Curcan