Pepenele verde (lubenita, harbuzul) este unul dintre fructele cele mai consumate vara, cand se gaseste din abundenta. Desi se numeste verde, miezul este rosu sau roz si strabatut de mici vene pe care stau prinse semintele. Din pepenele verde se poate face suc, dulceata. De fapt dulceata de pepene verde se face din pulpa alba, eliminand coaja verde si miezul rosu. Sucul se obtine din miez si este o sursa importanta de licopen (antioxidant ce ajuta in lupta cu bolile cardiace sau cancer). Pepenii mici, care nu au apucat sa ajunga la maturitate se pot pune la murat si consuma alaturi de friptura de carne de porc. Incercati o salata de pepene verde si branza feta sau un smoothie de pepene verde si capsuni!
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...