Ingrediente:2 piepti de pui 3 oua 50ml.ulei 1 cana faina 1 cana de apa 50ml.lapte + o lingura rasa de faina 2 linguri zarzavat de iarna (ardei gras, morcov, suc de rosii) Secretul gustului - o lingurita boia de ardei dulce boia de ardei iute
Mod de preparare:In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf de cutit de boia iute, secretul gustului si zarzavatul. Se amesteca si se stinge cu apa calda acoperindu-se cuburile de carne. Se lasa la fiert, timp in care pregatim galustile pripite de faina. Punem la foc o cana de apa cu putin ulei si un praf de sare. Cand a fiert apa rasturnam o cana de faina si amestecam energic. Dupa ce s-a legat compozitia o luam dupa foc si incorporam pe rand ouale. Se formeaza galusti cu lingura pe care le punem in mancare sa fiarba o data cu pieprul de pui. Daca a scazut se mai adauga apa calda. Se dizolva o lingura de faina in lapte, se adauga in mancare amestecand continuu, apoi se da la cuptor pentru o jumatate de ora la foc potrivit. Pofta buna!