imi planificasem sa fac niste linte,iar pe cind o spalam si o puneam la inmuiat,ma gindeam daca nu as putea sa o combin cu niste spanac care deja adasta de vreo 2 zile prin frigider.o simpla cautare pe google "lentils and spinach"mi-a scos la iveala o multime de retete cu aceasta denumire,toate indiene,vegetariene,aromate si consistente.dupa ce am facut un scurt review al citorva dintre ele am stiut ce am de facut...
ingrediente:
300grame de linte (galben -verzui este culoarea sub care o am eu,cumparata de la K.),spalata bine si pusa la inmuiat,
2 cepe galbene,tocate marunt,
4-5 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita chimen,seminte,
1/2 lingurita coriandru,boabe,
1 lingurita turmeric,
1/2 lingurita ardei iute pisat,
4 linguri suc de rosii(eu am folosit un sos de rosii provensal,cu bucati de morcov si ierburi prin el),
3-4 catei de usturoi,zdrobiti,2 buchete generoase de spanac,spalate bine,scurse,taiate grosier,2-3 frunze de dafin,sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust. lintea ,scursa de apa in care a fost inmuiata pentru cca 30 minute,se completeaza cu apa proaspata,cam cu 2 degete deasupra nivelului ei.o punem la fiert,iar cind incepe sa fiarba,adaugam ceapa tocata,usturoiul,uleiul de masline,chimenul,coriandru,turmericul,ardeiul iute.fierbem asa ,la foc potrivit,pina ea incepe a se dezintegra,cca 20-25 minute,amestecind din cind in cind.in acest moment putem adauga sucul de rosii,dafinul,sarea si piperul.amestecam,mai fierbem cca 10 minute,dupa care adaugam spanacul,il lasam citeva clocote doar,pina se inmoaie,ca si cum l-am gati la abur,pastrindu-i culoarea verde.rezultatul,palak dal-ul,extrem de aromat si savuros,mai ales daca alegeti sa-l serviti simplu ,cu niste chapati.unii au apelat si la carne,eu nu am simtit nevoia...
enjoy!
Comentarii:
FFF BUNAAAA!!!!!!!!!!!!