Reteta provine din orasul Pune (regiunea Maharashtra) a Indiei. Lintea este unul din alimentele de baza in hrana locuitorilor acestui oras. Orice mancare din Maharashtra este gatita cu multe condimente, iar nuca de cocos este prezenta in cantitati mari in mai toate retetele.
Pana acum nu am mai incercat o reteta de linte cu nuca de cocos, dar azi m-am simtit mai cutezatoare decat de obicei si mi-am incercat norocul. Ce-a iesit ne-a ridicat parul in cap de picanteala insa dincolo de asta, gustul este absolut unic si minunat. In descrierea retetei voi da doar o parte din condimentele originale asa incat Puneri Dal sa poata fi mancata de oricine.
Scurgeti lintea si puneti-o la fiert in apa cu turmeric si sare. Fierbeti pana isi dubleaza volumul si devine moale (cam 15 minute). Atunci adaugati zaharul si piperul cayenne si mai fierbeti 2 minute.
Intre timp faceti o Tarka simpla: intr-o craticioara micuta puneti ulei la incalzit pe foc mic. Cand e suficient de cald, puneti semintele de chimen, lasati-le sa pocneasca apoi puneti Hing, frunzele de Curry si nuca de cocos. Inchideti imediat focul pentru ca nuca de cocos se arde foarte usor. Oricum, uleiul are inertie termica si nuca de cocos se va face foarte ok asa. Lasati sa se racoreasca 1 minut, apoi turnati peste linte (dupa ce ati pus zaharul).
Puneti capacul si lasati sa mai fiarba 2 minute, apoi stingeti focul. Lasati sa stea macar 5 minute, apoi serviti. Presarati deasupra patrunjel verde.
Comentarii:
Ce-ati facut doamna cu usturoiul ....l-ati servit gol in timp ce se pregatea mancarea? ..lipseste din reteta
Mi-a placut foarte mult cum a fost prezentata reteta! Aveti foarte mult umor!
Este minunata! Multumesc mult!