Pana sa-l cunosc pe Alex, nu mai auzisem de treaba asta, dar, la Alex la tara (intr-un satuc in varful unui deal din Prahova), loboda cu lapte e la mare cautare (la fel ca si stevia/spanacul/dovleacul cu lapte).
Despre ce-i vorba? un fel de ciorba in care rolurile principale sunt jucate de loboda (sau stevie/spanac/dovleac) si de lapte prins, iar in roluri secundare mai apar o ceapa, niste marar, si, uneori, un pic de lapte dulce.
Bunica lui Alex mi-a explicat pe indelete tehnica: speli
lobodasi o oparesti in apa fiarta. O scurgi bine si o toci marunt. Intr-o oala, incingi
2 linguri de uleisi calesti nitel o
ceapa tocata; apoi adaugi si
lobodasi peste, torni
2L de lapte prins+
o cana de lapte dulce si o legatura mica de
marar, maruntita. Lasi totul sa dea in clocot si opresti focul.
Inca nu mi-a iesit ca la carte, dar ma perfectionez la fiecare incercare. Are un gust acrisor si proaspat si racoritor si e aproape imposibil sa nu mai ceri inca o portie :D
Voi ati mai auzit de chestia asta?
Also, e tare frumos la tara - aici a venit cu intarziere primavara, dar recupereaza rapid terenul :D
Data viitoare cand mai ajungem aici, va povestesc despre minunatele clatite cu flori de salcam cu care ne rasfata bunica :D
Comentarii:
Senzationala rece! Se face si in Arges. In plus, cand e sezonul, cu dovleac (d-ala porcesc, ca nu se sfarama la fiert) si cu teci (pastai late de fasole alba). Un deliciu!!!
Este un deliciu...
Ce mai buna ciorba de loboda
Este ff buna! Asa am crescut cu ea din copilărie, tot din zona :)
Turistii care vin prin apropiere, se indragostesc de loboda cu lapte si dovleceii cu lapte!
Foarteeeee bunaaaa !!!!
O sa o incerc si eu
Super buna ;)