Petitchef

LINTEA IN MODUL MEU / LAS LENTEJAS A MI MANERA

LINTEA IN MODUL MEU / LAS LENTEJAS A MI MANERA
Ingrediente:
400 gr linte
1 graunte usturoi
1 foaie de dafin

1 ceapa
1 morcov
1 telina mai mica
1 foaie de dafin
400 gr pasta de rosii
1 lingurita cimbru
Am uitat de sare, deci se sareaza dupa gustla final.
Ingredientes:
400gr lentejas
1 diente de ajo
1 hoja laurel

1 cebolla
1 zanahoria
1 trozo raiz de apio
1 hoja laurel
400 gr tomate frito
1 cucharadita tomillo
Se me holvido de escribir , que hay que ponerle sal al gusto, eso si al final.
Am avut la inmuiat lintea 24 h, dupa care am puso la fiert cu un graunte de usturoi si o foaie de dafin, le-am pus apa sa treaca cu un deget peste, si le-am fier la uala cu presiuene.Intre timp am tocat ceapa, morcovul si telina si le-am pus intr-o tigaie sa fiarpa cu foaia de dafin,, (fara ulei).
He tenido a remojo las lentejas 24 h, despues las he puesto a hervir con el diente de ajo y la hoja de laurel, las he cocido en la olla con precion.Mintres se cocia las lentejas, he preparado las verduras las he troceado y las he puesto en una sarten con agua y la hoja de laurel a cocerce, sin aceite.
Cand zarzavatul s-a inmuiat, i-i adaug pasta de rosii, amestec si mai las pe foc 3-4 min. Si adaug peste linte, l-e mai tin in-ca, 4-5 min amestecand aproape continu.
Cuando las verduras se han ablandado ,les añado el tomate frito, mesclo bien y lo dejo 3-4 min mas al fuego.Añado las verduras a la holla con las lentejas masclo y lo dejo a cocer unos 4-5 min, eso si mesclando casi continuamente.
I-i adaug si lingurita de cimbru, si este gata pentru servit. Dupa cum a-ti observat nu i-am pus ulei,pasta de rosii are ulei, si mai este si alt motiv sotul meu nu mananca linte, caci nu a mancat niciodata, si nu-i place aspectul, asa ca zarzavatul l-am fiert in loc de prajit ( lui i-i place prjit), si am profitat sa fac o mancare mai sanatoasa. Dar cand am pregatit mancarea a venit in bucatarie si a zis; ca miruase frumos dar nu mananca.
Le añado la cucharadita de tomillo, y listo para servir. Como habeis visto no le puse nada de aceite, ademas los tomates fritos tienen bastante aceite, y como mi marido no come porque a el no le gusta las lentejas , que no ha comido nunca y no le gusta el aspecto, aprovecho para prepararla mas saludable ( a el siempre le gusta con mas aceite, y las verduras sofritas).Pero en cambio cuando he preparado las lentejas me dijo; huele bien pero no puedo comer.
Va multumesc pentru interesul cu care ati citit, ce am scris, imi cer sceze pentru greselile gramaticale!
Va mai astept, si cu alta ocazie!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Trigoane cu mere
Trigoane cu mere
9 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancare de dovlecei - de post
Mancare de dovlecei - de post
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piure de cartofi cu masline si varza creata
Piure de cartofi cu masline si varza creata
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.7 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează