·
· Ingrediente:
· Pentru foi:
· 2 oua
· 100 ml apa
· faina cat cuprinde
· Pentru sos bolognese :
· 500 gr carne tocata(vita si porc)
· 50ml ulei
· 1 ceapa
· 1 pahar cu vin alb sec
· 600 gr rosii proaspete
· 600 gr pasta de rosii
· sare,piper
· Pentru sos de ricotta(urda)
· 500 gr ricotta sau urda
· 200 ml lapte
· sare,piper.
· 200 gr parmezan
· Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.
Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.
Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.
Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.
amblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda !
·
As