Dacă v-au plăcut biscuiții clasici din Regatul Unit, cu siguranță ca vă place această versiune cu ciocolată! Vă asigurăm că nici nu veți putea rezista tentației ;-)
Vă arătăm toți pașii pentru a obține acest rezultat impecabil ↓
Radeți untul (va fi mai ușor de încorporat). Amestecati făina, praful de copt și 80 g zahăr. Puneti si oul și laptele.
Adăugați untul ras ras (îl puteți adăuga și tăiat cubulețe mici). Amestecați bine cu degetele până obțineți un amestec uniform, sfărâmicios.
Adăugați treptat amestecul de ou + lapte, amestecând până obțineți un aluat neted. Dați deoparte restul amestecului pentru pasul 6.
În acest moment, puteți adăuga orice umplutură doriți. Am ales să adăugăm chipsuri de ciocolată. Încorporați totul bine.
Dacă aluatul este prea greu de lucrat, puneți-l la frigider timp de 15 minute. Împărțiți aluatul în jumătate și formați două bile. Aplatizați bilele de aluat și tăiați-le în 6.
Așezați biscuiții pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Periați cu amestecul rămas de ou + lapte. Presarați cu zahăr.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180° C timp de 15 - 17 minute.
Putem congela biscuiții? Da, puteți congela biscuiții imediat ce aluatul este gata sau când sunt copți.
Putem reduce cantitatea de unt? Puteți reduce cantitatea de unt din această rețetă, dacă doriți. De asemenea, o puteți înlocui cu margarină.
Putem înlocui toppingurile? Puteți înlocui pepitele de ciocolată cu fructe uscate sau chiar coajă de citrice.
Scones rotunde sau scones triunghiulare? Am făcut scones în formă de triunghi, dar nu ezitați să le faceți sub formă de cercuri. Puteți utiliza un tăietor de fursecuri.