Napolitan este format din 4 blaturi pufoase, aromate cu vanilie si ciocolata, despartite de doua straturi de ganache ciocolata, toate acoperite cu o glazura usoara si betisoare de ciocolata. Toate detaliile de pragatire vi le oferim cu drag in video + reteta scrisa
Pregatiti baturile: bateti albusurile spuma si dati deoparte. Frecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.
Se amesteca faina, amidonul si praful de copt. Apoi, incorporati usor cu o spatula si albusurile batute spuma.
Impartiti aluatul in jumatate: intr-un bol, incorporati pudra de cacao, iar in cel de-al doilea bol, adaugati vanilia.
Turnati cele doua compozitii in 2 forme patrate, unse cu unt si dati la cuptor 15 min la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Pregatiti ganache de ciocolata: incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata, amestecati pana cand se obtine o textura omogena.
Asamblarea: Asezati cele doua blaturi unul peste celalalt, aliniati-le si taiati-le in 2 pentru a obtine 4 parti egale.
Puneti o jumatate din baltul de vanilie pe platoul de servire, apoi adaugati ganache de ciocolata. Puneti peste el un blat de ciocolata si acoperiti din nou cu ganache.
Peste ganache-ul de ciocolata puneti cel de al al doilea blat de vanilie. Inveliti din nou cu ganache de ciocolata, apoi puneti blatul de ciocolata asezat cu partea de sus, in jos.
Pregatiti glazura: bateti laptele impreuna cu zaharul pudra adaugat putin cate putin, pana cand obtineti o textura precum cea pastei de dinti.
Turnati glazura deaspura si presarati betisoare/virrmisori de cicolata. Dati la frigider 1 ora.
Daca doriti sa obtineti 3 etaje, veti avea nevoie de o matrita de 20x10 cm si o matrita de 20x20 cm. Va trebui apoi sa impartiti aluatul in 3 si sa pastratii 2/3 pentru blatul cu vanilie si 1/3 pentru blatul cu ciocolata.
In ceea ce priveste montajul, va trebui sa puneti mai intai blatul de vanilie, apoi ganache-ul cu ciocolata, blatul cu ciocolata, ganache-ul cu ciocolata, al doilea blat de vanilie si la final glazura.