Napolitain de casa

votează acum
Gustări
Ușor
3 h 10 m

Napolitan este format din 4 blaturi pufoase, aromate cu vanilie si ciocolata, despartite de doua straturi de ganache ciocolata, toate acoperite cu o glazura usoara si betisoare de ciocolata. Toate detaliile de pragatire vi le oferim cu drag in video + reteta scrisa

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 2 tava patrata 20X20cm

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare2 ore
Gătire30 min
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 1Pregatiti baturile: bateti albusurile spuma si dati deoparte.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 2Se amesteca faina, amidonul si praful de copt. Apoi, incorporati usor cu o spatula si albusurile batute spuma.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 3Impartiti aluatul in jumatate: intr-un bol, incorporati pudra de cacao, iar in cel de-al doilea bol, adaugati vanilia.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 4Turnati cele doua compozitii in 2 forme patrate, unse cu unt si dati la cuptor 15 min la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 5Pregatiti ganache de ciocolata: incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata, amestecati pana cand se obtine o textura omogena.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 6Asamblarea: Asezati cele doua blaturi unul peste celalalt, aliniati-le si taiati-le in 2 pentru a obtine 4 parti egale.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 7Puneti o jumatate din baltul de vanilie pe platoul de servire, apoi adaugati ganache de ciocolata. Puneti peste el un blat de ciocolata si acoperiti din nou cu ganache.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 8Peste ganache-ul de ciocolata puneti cel de al al doilea blat de vanilie. Inveliti din nou cu ganache de ciocolata, apoi puneti blatul de ciocolata asezat cu partea de sus, in jos.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 9Pregatiti glazura: bateti laptele impreuna cu zaharul pudra adaugat putin cate putin, pana cand obtineti o textura precum cea pastei de dinti.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 10Turnati glazura deaspura si presarati betisoare/virrmisori de cicolata. Dati la frigider 1 ora.
  • Napolitain de casa - Preparare etapa 11Taiati marginile ca sa egalati si gata!

Punctează această reţetă

Observații

Daca doriti sa obtineti 3 etaje, veti avea nevoie de o matrita de 20x10 cm si o matrita de 20x20 cm. Va trebui apoi sa impartiti aluatul in 3 si sa pastratii 2/3 pentru blatul cu vanilie si 1/3 pentru blatul cu ciocolata.

In ceea ce priveste montajul, va trebui sa puneti mai intai blatul de vanilie, apoi ganache-ul cu ciocolata, blatul cu ciocolata, ganache-ul cu ciocolata, al doilea blat de vanilie si la final glazura.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: