Friptura de Turda

Friptura de Turda

Photobucket ... o alta reteta din cartea mea pretioasa scrisa de Radu Anton Roman. Mi-am adus si eu aportul, in sensul ca am lasat carnea la "imbaiat" in lapte, peste noapte, ca sa se fragezeasca. Si bine am facut! ;)
Photobucket Pentru friptura de Turda avem nevoie de cotlete de porc cu tot cu chenarul de sorici. se gasesc la Auchan de ex. Eu le-am spalat, si le-am lasat toata noaptea in lapte, la rece.
A doua zi le-am scurs de lapte, le-am uscat cu un prosop de carpa, si le-am frecat cu sare, boia si piper, si le-am mai lasat 2 ore, sa se indulceasca, tot la rece.
PhotobucketPhotobucket Apoi le-am fript in ulei+untura, bine incinse, la foc mic, pe ambele parti, pana s-au rumenit cum trebuie. Adica slaninuta trebuie sa fie crocanta, si carnita moale.
Photobucket Am servit cu piure de cartofi si varza murata.
PhotobucketPhotobucket Sa ne fie de bine! :)

U Una ... alta ....

Comentarii

Punctează această reţetă:

22/09/2013

F bunaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
12/08/2013

Sunt turdean asa ca nu am cuvinte. trebuie gustata negresit;este o friptura de vis. EXCELENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
15/05/2013

Super,ce mai poti spune

(0) (0) abuz
06/04/2013

Super, maine fac si eu.........imi lasa gura apa, ce mai poti sa spui

(0) (0) abuz
05/01/2013

Amintiri din copilarie

(0) (0) abuz