Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!
Ingrediente
2
Preparare
Preparare40 min
Gătire1 oră
- Ceafa de porc se taie in bucati potrivite si se cresteaza. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si alte condimente daca mai doresti, dar noi nu am mai pus altceva.
- O tava incapatoare se unge cu putin ulei si se aseaza frumos bucatile de friptura. Cateii de usutroi se feliaza fin si se pun deasupra. Se mai adauga putin ulei, respectiv se unge putin fiecare bucatica de carne, si la final se toarna peste ceafa de porc continutul unei sticle de bere neagra.
- Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste si carnea este bine facuta. Alcoolul din bere s-a evaporat si nu a mai ramas decat un sos dulce excelent. Pe la mijlocul procesul de gatire, tava se scoate din cuptor si se intorc bucatile de carne, ca sa se faca bine pe ambele parti.
- Foarte simplu de preparat, inconvenientul la aceasta friptura este durata mare de coacere: mai bine de o ora.
- Dar hai sa vedem partea pozitiva a lucrurilor: cat timp friptura e la cuptor tu ai timp sa prepari garnitura. Iti recomand sa incerci salata de morcovi cu patrunjel si usturoi!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent!!! Excelent!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Super buna
am gătit această rețetă
anonymous
Intotdeauna, simplitatea este cea care da savoare. o voi prepara de Craciun
anonymous
Foarte buna cred
anonymous
FOARTE GUSTOASA
anonymous
Super
anonymous
Superrr
anonymous
A fost foarte delicioasa mmmmmmmmmmmmmmmm
anonymous
M-am imbatat si eu si copii
Punctează această reţetă