Friptura de porc in saramura de bere

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara,otetul,coniacul si berea.
  • In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar. Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
  • A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
  • Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.
  • Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce..Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.
Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: