Wrap-ulcu ou și feta este o opțiune rapidă, ușoară și gustoasă pentru orice moment al zilei. Umplutura se face în cuptor și durează doar 18 minute. Rețeta poate fi personalizată cu ingrediente precum roșii, salată sau plante aromatice precum busuioc, oregano și mentă (dacă le aveți acasă, desigur). Wrap-ul este practic, ușor de preparat și acesta este bogat în proteine, ideal pentru cei care caută o masă echilibrată și plină de savoare. Sunteți curioși? Trebuie doar să urmați pas cu pas detaliat mai jos și să vă bucurați!
Ungeți forma cu ulei de măsline. Nu uitați de margini.
Se pune feta în centrul formei. Apoi ouăle.
Doar condimentați ouăle cu sare și piper.
Apoi, un strop bun de ulei de măsline pe întreaga suprafață (ouă și feta). Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 18 până la 22 de minute. Feta ar trebui să fie cremoasă, iar albușurile gătite.
Se scoate din cuptor. În timp ce este încă fierbinte, se amestecă totul cu o furculiță.
Se încălzesc tortilla și se umple fiecare cu 4 linguri (+/-). Dacă preferați, adăugați câteva frunze de busuioc.
Se împăturește tortilla în formă de plic, adică mai întâi cele două părți, apoi se rulează strâns, astfel încât umplutura să rămână în interior.
Cât timp se păstrează wrap-ul cu ou și feta? Vă recomandăm să o consumați imediat ce este gata. Dar dacă aveți resturi, puneți-le într-un recipient etanș și păstrați-le la frigider până a doua zi. Poate fi servită caldă sau rece.
Ce să folosiți în loc de tortilla? Dacă preferați, folosiți pâine pita și rulați-o. De asemenea, aveți opțiunea de a umple pâinea, cum ar fi pâini plate, baghete și altele.
Vă plac sosurile? Serviți acest wrap cu ouă și feta cu sosul preferat (sos de iaurt, sos de chilli și altele).
Doriți să folosiți ierburi aromatice? Noi am folosit busuioc în această rețetă, dar și frunzele de mentă sunt binevenite!