Primo, “strivim” usturoiul cu lama unui cutit. Asezam tortellini in vas . Punem un pahar de vin alb, apoi completam cu apa, cam cat sa cuprinda stratul de tortellini. Imprastiem busuioc, oregano si usturoi peste. Punem capacul si “lansam” vasul la cuptor. .Bellissimo!! Un “campo” di tortellini.
Alora, acum luam ciumpercile, le funghi, si le trecem si pe ele prin tigaie, dupa ce le taiem felii. Intr-un bol amestecam telemeaua data prin razatoare, ouale si smantana.
Dupa ce “tortellinili” s-au fiert scoatem vasul de la cuptor, verificam sa nu fi ramas apa in el, si aplicam jumatate din sosul alb de mai sus.
Apoi asezam bucatile de piept de pui. Punem restul sosului. Asezam ciupercile si apoi rosiile cherry . Il mio sfatollini: cat mai multe rosii.
Se reintroduce la cuptor. Se lasa jumatate de ora cu capac si apoi inca 20-30 de minute fara…asa..cam pana lesina rosiile. Intre timp, dam cascavalul prin razatoarea mare si taiem patrunjelul mic.
Scoatem vasul de la cuptor si punem un strat de cascaval. Apoi presaram patrunjelul si reintroducem la cuptor.
Mai lasam 20-30 de minute pana se topeste cascavalul. Apoi scoatem. Turnam vinul in pahare si degustam. Atat vinul cat si o portie de Tortellini al Forno.
Questa e la migliore tortellini del mondo. Sa nu imi spuneti mie Gianluca Alessandro daca nu e asa.