Carnea de pui se spala ,se condimenteaza dupa gust si punem la rumenit in putin ulei incins. Se calesc pe ambele parti.
Peste carne se punea ceapa taiata marunt. Morcovii si ardeii se taie cubulete si se inabusa impreuna cu carnea si ceapa.
Se picura apa din cand in cand si se pune si 1/2 de pahar de vin alb. Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte se pun galustele de faina . Aceste galuste se fierb separat si apoi se adauga la tocanita.
Se mai lasa 2 -3 min si se mai dau in clocot ,se pune bulionul si restul de usturoi.
Daca sosul nu este suficient de gros, se face un rantas din faina ,lapte (sau apa ) .Mai lasam sa fiarba 5-6 minute .
Dupa ce oprim focul se pune mararul tocat marunt .
Pentru Galuste : Se amesteca ouale cu faina ,un praf de sare,un strop de ulei cat sa fie o pasta potrivitde groasa,care se poate pune cu lingurita la fiert .
Se pun galustele intr-un vas cu apa fiarta si cu sare,se lasa cam 5-8 minute sa fiarba,Dupa ce s-au fiert se dau intr-un jet de apa rece ,si se pun in tocanita ,sa mai fiarba 2-3 minute .