Tocanita de pui cu galuste de faina (paprikas )

Tocanita de pui cu galuste de faina (paprikas )
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Pui cu salsa de soia si miere


Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Carnea de pui se spala ,se condimenteaza dupa gust si punem la rumenit in putin ulei incins. Se calesc pe ambele parti.
  • Peste carne se punea ceapa taiata marunt. Morcovii si ardeii se taie cubulete si se inabusa impreuna cu carnea si ceapa.
  • Se picura apa din cand in cand si se pune si 1/2 de pahar de vin alb. Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte se pun galustele de faina . Aceste galuste se fierb separat si apoi se adauga la tocanita.
  • Se mai lasa 2 -3 min si se mai dau in clocot ,se pune bulionul si restul de usturoi.
  • Daca sosul nu este suficient de gros, se face un rantas din faina ,lapte (sau apa ) .Mai lasam sa fiarba 5-6 minute .
  • Dupa ce oprim focul se pune mararul tocat marunt .
  • Pentru Galuste :
    Se amesteca ouale cu faina ,un praf de sare,un strop de ulei cat sa fie o pasta potrivitde groasa,care se poate pune cu lingurita la fiert .
  • Se pun galustele intr-un vas cu apa fiarta si cu sare,se lasa cam 5-8 minute sa fiarba,Dupa ce s-au fiert se dau intr-un jet de apa rece ,si se pun in tocanita ,sa mai fiarba 2-3 minute .


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+