Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Se pune carnea ,se adauga si 1/3 lingurita de sare.
Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa 1 cana si se lasa sa fiarba.
Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare.
Se potriveste de sare,(si piper daca doriti) se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se serveste cald.
Ti-am dat trei stele pentru ca la final gustul ar trebui sa fie foarte bun daca ai schimba putin de tot modul de preparare, adica mai intai sa perpelesti carnea in putin ulei la foc iute pana se rumeneste putin apoi pui ceapa tocata peste carne, dai focul mic si pui capac pana se inmoaie putin ceapa, apoi adaugi o cana sau doua de apa si lasi sa fiarba cu capac la foc mic pana e patrunsa bine carnea si daca scade apa mai adugi cate putina. Cand s-a fiert carnea adaugi mazarea, mai lasi 10-15 min, timp in care mazarea se fierbe, adaugi apoi sucul de rosii sau bulionul, mai lasi 5-10 min, potrivesti de sare si piper, desfaci faina sau amidonul in putina apa, pui peste mancare, mai lasi 5 min si pui verdeata, eu as prefera marar dar daca nu-ti place e bun si patrunjelul, si cam asa s-ar face mancarea asta careia, apropo, nu i se poate spune tocana ci mancare de mazare, cand spui tocana ar trebui sa mai ai acolo si niste ardei, un morcov sau un cartof, ori aici nu este cazul, deci este doar mancare de mazare. Nu te supara pe mine dar si mie mi-au trebuit multi ani de experienta ca sa stiu toate astea caci omul cat traieste invata.
Comentarii (31):
Ok.
Cred ca merge si un morcov si fara faina...
Eu as elimina faina ! tinuta la foc mic putin mai mult se ingroasa singura fara sa mai fie nevoie de faina
Mia placut aceasta reteta
Excelent!!!
Ti-am dat trei stele pentru ca la final gustul ar trebui sa fie foarte bun daca ai schimba putin de tot modul de preparare, adica mai intai sa perpelesti carnea in putin ulei la foc iute pana se rumeneste putin apoi pui ceapa tocata peste carne, dai focul mic si pui capac pana se inmoaie putin ceapa, apoi adaugi o cana sau doua de apa si lasi sa fiarba cu capac la foc mic pana e patrunsa bine carnea si daca scade apa mai adugi cate putina. Cand s-a fiert carnea adaugi mazarea, mai lasi 10-15 min, timp in care mazarea se fierbe, adaugi apoi sucul de rosii sau bulionul, mai lasi 5-10 min, potrivesti de sare si piper, desfaci faina sau amidonul in putina apa, pui peste mancare, mai lasi 5 min si pui verdeata, eu as prefera marar dar daca nu-ti place e bun si patrunjelul, si cam asa s-ar face mancarea asta careia, apropo, nu i se poate spune tocana ci mancare de mazare, cand spui tocana ar trebui sa mai ai acolo si niste ardei, un morcov sau un cartof, ori aici nu este cazul, deci este doar mancare de mazare. Nu te supara pe mine dar si mie mi-au trebuit multi ani de experienta ca sa stiu toate astea caci omul cat traieste invata.
Daca mai adaugi si o cana smantana, ve_ti manca cu mai mare pofta !.
Este adevărat că mazărea balonează?
Arata foarte apetisant!
Excelenta