Tocanita de iepure-n cuptor

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou. Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire2 ore
- Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.
- Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.
Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt. - Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.
- Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este ff buna
am gătit această rețetă
anonymous
La carnea de iepure merge vin alb dulce sau demidulce pentru ca conferă cărnii fragilitate la pregătire in schimb vinul sec sau demisec o întărește
anonymous
Ce mai conteaza , oricum il bei!
anonymous
Dor ca m-ati bagat in ceata..vinul trebuie sa fie alb,cum scrie la ingrediente-sau rosu,cum e scris la modul de preparare..?