Tocanita de iepure-n cuptor

Tocanita de iepure-n cuptor
Felul principal
6 porții
Ușor
2 h 20 m

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou. Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire2 ore
  • Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.
  • Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.
    Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.
  • Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.
  • Pofta buna!
cocktailof_s2014Cocktailof_s2014

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este ff buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

La carnea de iepure merge vin alb dulce sau demidulce pentru ca conferă cărnii fragilitate la pregătire in schimb vinul sec sau demisec o întărește

abuz

anonymous

Ce mai conteaza , oricum il bei!

abuz

anonymous

Dor ca m-ati bagat in ceata..vinul trebuie sa fie alb,cum scrie la ingrediente-sau rosu,cum e scris la modul de preparare..?

abuz