Petitchef

TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica.

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Ciupercile, curatate si spalate, se taie in bucati mici si se calesc cu o parte din ulei. Separat, in restul de ulei infierbantat, se prajeste ceapa, se adauga faina si impreuna se mai prajesc pana incep sa capete culoarea aurie.
  • Se adauga 2 linguri bulionul de rosii, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin, sare, piper. Se stinge cu apa cat este necesar si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga apoi ciupercile si impreuna se mai fierb 5-6 minute.
  • In timpul fierberii se mai pot adauga rosii curatate de pielita si taiate in bucati. Se poate servi calda sau rece alaturi de mamaliguta.


Poze

TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica.
TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica. - poza 2
TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica. - poza 3
TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica. - poza 4
TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica. - poza 5
TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica. - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

25/06/2015

Este buna reteta cui ii place
incercati

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Anca, 18/10/2019

Cred ca mai buna este cu verdeata decat cu foaie de dafin.

(0) (1) Abuz
Maria2tudoreanu, 18/05/2017

Nu mai prajiti ceapa când preparati mancaruri, recomand sa puneti pe fundul unei cratite, tigaie, jumatate cana apa si 2 -3 linguri ulei, dati in fiert si puneti ceapa continuând fierberea la foc mic pana se moaie ceapa si o sa constatati ca este mai dulce ceapa decat atunci când o prajiti si este sanatoasa.

(5) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează