Se incinge cuptorul in prealabil la 180 grade se pun 4 cotlete intr-o caserola mare, rezistenta la foc, si se acopera cu jumatate din ceapa si jumatate din morcovi.
Se adauga jumatate din sare si putin piper se repeta operatia cu cotletele, cepele, morcovii ramasi, se adauga restul de sare, apoi se toarna bulionul de pui daca se folosesc, se adauga stridiile scoase din cochilii si puse in caserola impreuna cu sucul lor.
Cartofii se aranjeaza in straturi de felii suprapuse deaspura carnii sau a stridiilor, daca se folosesc se acopera si se coc in centrul cuptorului 2 ore se mareste temperatura cuptorului la 230 grade se scoate capacul de pe caserola si se continua coacerea inca 20 minute sau pana cand cartofii se rumenesc si sunt crocanti, apoi se serveste.
In aceasta mancare traditionala, cotletele de miel se coc incet in bulionul gustos de pui cu morcovi, ceapa si cartofi stridiile proaspete de mare reprezinta un supliment neobisnuit si savuros la aceasta mancare.