Se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la prajit in 4 linguri ulei de masline. Se taie ardeiul cubulete si se adauga peste ceapa dupa ce aceasta a prins o culoare aurie. Se amesteca ptr. a nu se prinde si dupa 2,3 minute se adauga carnea tocata.
Se amesteca si se lasa pana cand carnea incepe sa se albeasca. Se dau rosiile prin razatoarea mare si se amesteca cu pasta de rosii, usturoi pisat, sare, piper si chilli plus o cana de apa apoi se adauga in oala peste carnea tocata. Se amesteca si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa.
Se toaca verdeturile si se adauga peste sosul aproape gata. Se mai lasa cateva minute la foc, se acopera si apoi se opreste flacara. Intre timp se fierb tagliatelele , se strecoara, se adauga sos, se amesteca, se portioneaza in farfurii se adauga parmezan si puteti striga haideti la masa pofta buna.