Ca la majoritatea mancarurilor chinezesti, trebuie mai intai sa pregatim toate ingredientele deoarece va fi nevoie de ele rapid, si nu avem timp dupa ce incepem sa preparam reteta.Hidratam urechile de lemn dupa cum scrie pe ambalaj. Noi le-am lasat vreo 30 - 40 de minute in apa rece si au fost gata.
Cand urechile de lemn sunt hidratate, le tocam fasii.In reteta originala era folosita ceapa verde, dar cum nu aveam, am inlocuit-o cu ceapa rosie, pe care am taiat-o julienne.
Daca aveti ceapa verde, tocati-o rondele. Dizolvam amidonul cu 4 linguri de apa rece, iar ouale le batem ca pentru omleta si gata, avem toate ingredientele pregatite. Incingem cele 2 linguri de ulei intr-un wok sau cratita si calim ceapa cam 1 minut, adaugam supa si sosul de soia.
Cand supa incepe sa fiarba adaugam porumbul si urechile de lemn. Cand incepe din nou sa fiarba adaugam amidonul si amestecam. Stingem focul si turnam oul amestecand ca sa se formeze florile de ou, cum sunt numite de chinezi.
Adaugam uleiul de susan, otetul si piperul si supa e gata. Se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat pe deasupra si e foarte buna iarna, sa ne incalzeasca dupa o zi geroasa. 100 de grame au aproximativ 80 de calorii.
Comentarii:
Sz