Șnițel din soia - rețetă de post

Curiozitatea a învins. Pentru că toată lumea vorbește de acest preparat minunat care înlocuiește carnea cu succes, am decis să încerc și eu. Vă spun că am fost surprinsă în mod păcut și sigur o să mai fac.
Ingrediente
3
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se pun bucățile de soia în apă rece cu sare la fiert.
În apă adăugăm o foaie de dafin și boabe de piper.
Se fierb 10 minute și se lasă la răcit în apa în care au fiert.
Se scot din apă și se lasă la scurs.
Dăm bucățile de soia prin pesmet și le prăjim în ulei încins pe ambele părți.
Servim cu cartofi prăjiți sau piure.
Pentru că am decis să fac piure, am pasat cartofii și am adăugat puțină margarină (în loc de unt) și puțin ulei fierbinte (în loc de lapte).
Poftă bună!
PS: În pesmet se poate adăuga puțin praf de usturoi, ghimbir, coriandru sau condimentele preferate.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
17/04/2014
O soia extrem de nesanatoasa prin prelucrarea industriala a boabelor de soia.
am gătit această rețetă
16/04/2014
Foarte buna; am gatit snitelele dar in loc de pesmet am pus amestec de faina de porumb sifaina alba, proportii 2:1, am pus mujdei de usturoi alaturi... efectul? toti invitatii au crezut ca e peste
am gătit această rețetă
19/04/2014
Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu se lasa la racit in apa va rog frumos ce studiiiiiii avet in domeniul gatitului?????????????

Foarte corect, dar eram datoare sa incerc si asa ceva. De multe ori curiozitatea invinge :(