Petitchef

Sarmalute din varza dulce

Felul principal
6 porții
25 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.
    Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa. Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare.Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le taiem marunt.
  • Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat, ceapa calita, sare, piper.
    Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.
  • Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumatesi incepem sa stivuim sarmalele, Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic cam 50 minute.
  • Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15 minute acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se odihneasca putin. La servire , la fiecare portie de sarmale adaugam carne afumata si bacon.
  • Cine doreste, poate servi sarmalutele cu smantana sau cu mamaliguta.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează