Sardine escabeche

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.

    Se condimentează cu sare și piper.

    Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.

    Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.

    Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.

    Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.

    Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic.

    Salata se împarte pe patru farfurii.

    Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.

    Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F.gustos,bine condimentat

abuz

Theodora

Super eu am inlocuit sardina cu hering si macro si a fost ok cu.......baniiiii

abuz
Nicolae

Nicolae

......

abuz

anonymous

Sunt foarte incantata de retetele culinare pe care le gasesc aici!!Imi sunteti de un real folos!!Mereu invat cate ceva!!Multe multumiri!!!

abuz

anonymous

Mi a esit e bun nu este greu

abuz

anonymous

Rapida, gustoasa si ieftina

abuz

anonymous

F.buna insa numai pt.cei care au de unde cumpara sardine mai ales proaspete

abuz

anonymous

Incearca cu herig proaspat sau afumat

abuz