Sardine escabeche
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.
Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic.
Salata se împarte pe patru farfurii.
Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.
Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
F.gustos,bine condimentat
T
Theodora
Super eu am inlocuit sardina cu hering si macro si a fost ok cu.......baniiiii

Nicolae
......
anonymous
Sunt foarte incantata de retetele culinare pe care le gasesc aici!!Imi sunteti de un real folos!!Mereu invat cate ceva!!Multe multumiri!!!
anonymous
Mi a esit e bun nu este greu
anonymous
Rapida, gustoasa si ieftina
anonymous
F.buna insa numai pt.cei care au de unde cumpara sardine mai ales proaspete
anonymous
Incearca cu herig proaspat sau afumat
Punctează această reţetă