Aveam, pentru minunatul omuraisu, deja fierte orezul si mazarea, pe care le-a tras in tigaie alaturi de o jumatate de ceapa calita, dupa care am adaugat sos de soia si ketchup. De-aici, nu mai trebuie decat sa infasuram compozitia rezultata in omleta si asta-i tot.
Sardine la cuptor: Pe astea le-am facut la plesneala, am construit un pat din ce legume a gasit: rondele de ceapa, de morcovi, de cartofi, tulpini de telina, depus pestii victimizati la odihna cu niscai foi de dafin, usturoi si ardei uscati, acoperit cu ulei si dat la cuptor pana la rumenire. S-a executat si un sos din vin alb, ceapa verde tocata, zeama de la o lamaie, cimbru, sare, piper si o foaie de dafin maruntita, fierte pe foc domol pana ce lichidul scade la jumatate.
Oyako don: adaugand puiul deja prajit si ouale, care se tin pe foc un minuti, cu capac. Asezam oyako peste don si atat! Foarte bun.
Ciorba de varza alba: caci stomahul mai doreste si el sa beneficieze de o zeama, fie ea de varza alba. Plus: un ardei, vreo doua rosii, un morcov, un patrunjel, o telina, o ceapa, bors , marar. Carnea ar trebui sa fie cam o jumatate de chil si se pune pe foc cu 3 l de apa rece si putina sare. Cand incepe sa fiarba, ii aducem prinos de morcov, patrunjel, telina si ceapa. Cand e fiarta pe jumatate, punem varza si ardeiul gras. Cand toate sunt fierte, punem rosiile taiate felii si, mai tarziu un pic, acrim dupa gust. Punem putin cimbru si marar si ne oblojim mucoasele.