Salata de cartofi cu sos tiganesc
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Curatam cartofii si ii punem la fiert si in timp ce fierb, preparam sosul. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie de teflon cu o lingura de ulei.
- Ciupercile le curatam, le taiem bucatele mai mari si le punem peste ceapa.Oparim rosiile timp de 1 minut intr-un vas cu apa fiarta, pentru ca sa se desprinda usor pielita. Apoi le curatam de pielita si le tocam. Daca au multe seminte, puteti sa le curatati si de seminte.
- Adaugam rosiile si vinul peste amestecul de ceapa si ciuperci, condimentam cu cimbru si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 10 - 15 minute. Cand sosul a scazut si toate legumele sunt fierte, adaugam sunca si baconul taiate fasii, condimentam cu sare, piper si boia, mai lasam 2 - 3 minute pe foc si sosul este gata.Revenim la cartofi, dupa ce s-au fiert, ii scurgem si ii calim intr-o lingura de ulei cat sa capete o crusta aurie.
- Putem sari peste acest pas daca ne grabim, sau nu vrem sa mai adaugam o lingura de ulei la compozitie.Asezam cartofii pe farfurie, deasupra punem sosul, presaram cu mult patrunjel tocat si servim cat e calda. Un adevarat deliciu, foarte satios, cu doar 100 calorii la 100 grame, sau 400 calorii pentru o portie.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Superb,multumesc pentru idee.Monica
K
kun.marika
Pentru o alimentatie lacto-vegetariana se poate pune in loc de bacon si sunca presata smintina.
Punctează această reţetă