Curatam cartofii si ii punem la fiert si in timp ce fierb, preparam sosul. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie de teflon cu o lingura de ulei.
Ciupercile le curatam, le taiem bucatele mai mari si le punem peste ceapa.Oparim rosiile timp de 1 minut intr-un vas cu apa fiarta, pentru ca sa se desprinda usor pielita. Apoi le curatam de pielita si le tocam. Daca au multe seminte, puteti sa le curatati si de seminte.
Adaugam rosiile si vinul peste amestecul de ceapa si ciuperci, condimentam cu cimbru si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 10 - 15 minute. Cand sosul a scazut si toate legumele sunt fierte, adaugam sunca si baconul taiate fasii, condimentam cu sare, piper si boia, mai lasam 2 - 3 minute pe foc si sosul este gata.Revenim la cartofi, dupa ce s-au fiert, ii scurgem si ii calim intr-o lingura de ulei cat sa capete o crusta aurie.
Putem sari peste acest pas daca ne grabim, sau nu vrem sa mai adaugam o lingura de ulei la compozitie.Asezam cartofii pe farfurie, deasupra punem sosul, presaram cu mult patrunjel tocat si servim cat e calda. Un adevarat deliciu, foarte satios, cu doar 100 calorii la 100 grame, sau 400 calorii pentru o portie.
Comentarii:
Superb,multumesc pentru idee.Monica
Pentru o alimentatie lacto-vegetariana se poate pune in loc de bacon si sunca presata smintina.