Foaia de rulada: Se pune laptele la fiert.Se opreste o ceasca din laptele nefiert care se amesteca cu cele 6 linguri de faina.Se toarna peste laptele fiert si se lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecandu-se intr-una.
Se lasa sa se raceasca bine si se adauga cele 6 galbenusuri pe rand amestecand dupa fiecare, apoi albusurile batute bine.Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie de copt).
Se coace in cuptor la foc mare primele 10 min. apoi la foc domol cca. 40-45 min.(in functie de cuptorul fiecaruia).Dupa ce se scoate din cuptor se pune pe un prosop umed, se lasa 5 min. apoi se ruleaza.Pana se raceste foaia de rulada, pregatim umplutura.
Umplutura: Se fierb cele 2 oua.Galbenusurile se amesteca cu pateul, untul, sarea si piperul. Se scoate foaia de rulada din prosop, se intinde si se unge cu amestecul de pateu iar pe deasupra punem albusurile taiate cubulete si maslinele la fel.Se ruleaza cu ajutorul unei foi de celofan.Se pune la frigider si se serveste ca aperitiv.
Comentarii:
E destul de bine... Inca nu am incercat reteta, dar garantez ca o voi face! :D
Suuuper!
E grozav merge cu umpluturi diferite.
Minunat.