Carnea se spala si se curata de aschiile de os, iar soricul se cresteaza cam din 2 in 2 cm. Feliile de carne se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aseaza intr-un vas yena, se presara cu cimbru din belsug, se adauga ulei cat sa acopere fundul vasului, foile de dafin, vinul si 100 ml apa. Se da la cuptorul preincalzit si se lasa o ora la foc mic. Dupa o jumatate de ora carnea se intoarce pe partea cealalta si se mai completeaza cu putin vin daca este cazul.
Cat timp carnea sfaraie la cuptor ne ocupam si de varza. Ceapa maruntita si varza taiata fidea se calesc in putin ulei timp de 10 minute, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga cimbru si 200 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 25 minute.
Se scoate carnea pe o farfurie, iar varza se muta in vasul yena si se amesteca usor cu sosul ramas. Carnea se aseaza deasupra, se adauga rosiile taiate felii si se da la cuptor pentru inca o jumatate de ora.
Comentarii:
Foarte gustoasă!
Ced ca e tare bun acuma fac ssi eu