Petitchef

RASOL DIN CRAP SARAT

RASOL DIN CRAP SARAT (mediu,cca5 portii)
Cantitati; bucati portionate dintr-un crap sarat si uscat(eu am preparatat din 6 bucati potrivite,taiate dintr-un crap mai mare),cativa cartofi,o capatana de usturoi,sare,ulei,un strop de otet sau suc de lamaie(dupa preferinta),cateva fire de patrunje
Preparare;
Bucatile de crap sarat se tin cateva ore in apa rece,care se schimba de cateva ori,apoi se pun la fiert acoperite de apa rece.Se lasa sa fiarba cca 10 minute din momentul clocotirii,apoi se strecoara de apa in care au fiert si se aseaza pe un platou.
Cartofii curatati de coaja,spalati si taiati in cubulete,se pun sa fiarba in apa cu sare apoi se scurg si se aseaza langa bucatile de carne,presarati cu cateva fire de patrunjel taiat marunt
Usturoiul curatat si zdrobit se freaca cu ulei si cu un praf de sare pana devine o pasta asemanatoare maionezei(procedeul este acelasi ca la maioneza,se toarna uleiul cate putin,dupa ce usturoiul pisat se indulceste cu un praf de sare)Aceasta pasta de usturoi se dilueaza cu otet sau mai indicat cu sucul de la o lamaie,apoi se toarna deasupra bucatilor de peste sau se serveste separat pe farfuriute alaturi de peste.


Pofta buna!
Acest preparat se gateste numai din peste sarat si uscat ,pe timplul verii,prins de pescari lipoveni,pescari care stiu sa prepare rasolul in cel mai original mod si obligatoriu ei il servesc alaturi de un pahar de vin de butuc,vin cu care sting saratura acestui fel de mancare sau saratura pestelui consumat in stare cruda (negatit,dar sarat si uscat),dupa preferinta iar pestele uscat poate fi aproape, orice peste de Dunare,delicioase fiind stiucile sau salaul iar pentru consumul ,,crud",deliciosi sunt obleteii sau caraseii mici .

Cartofii se pot fierbe curatati de coaja,intregi ,in aceeasi apa cu pestele iar mujdeiului i se poate adauga putin hrean ras sau chiar un ardei iute,dupa preferinta
Trimisa de Ursan Anisoara









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman
Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Rasol de vita
Rasol de vita
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rasol de stiuca cu cartofi natur
Rasol de stiuca cu cartofi natur
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rasol de porc cu varza
Rasol de porc cu varza
6 porții
1 h 55 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rasol de purcel - mmm!
Rasol de purcel - mmm!
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează