Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
Te-ai săturat să mănânci dovleac în supă? Încearcă-l într-o quiche! Vă promitem că nu veți fi dezamăgiți ;-)
O quiche vegetariană și super ușor de făcut, nu uitați să o însoțiți cu o salată mixtă pentru o masă sățioasă.
Începeți prin a pregăti baza de tartă. Pentru a face acest lucru, puneți crusta de plăcintă într-un vas uns în prealabil, puneți deasupra o foaie de hârtie de copt apoi puneți deasupra linte (sau mărgele de copt). Coaceți 15 minute la 180°C.
Între timp, pregătiți pulpa de dovleac. După îndepărtarea cojii, tăiați pulpa în cuburi și gătiți-le într-o oală sub presiune timp de 10 minute. Dacă nu aveți o oală sub presiune, gătiți-le aproximativ douăzeci de minute într-o cratiță umplută cu apă fierbinte.
Pe lângă aceste 2 metode de gătit, pregătiți-vă tarta: rumeniți ceapa câteva minute într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline. Puneți ceapa într-un bol de salată împreună cu ouăle, smântâna, cimbru, sarea, piperul și amestecați bine.
Odată ce aluatul este gătit, așezați bucățile de dovleac deasupra. Turnați amestecul de tartă și coaceți totul timp de 25 de minute la 180°C.
De ce să puneți o foaie de hârtie de pergament și linte pe fundul tartei? Acesta este cel mai bun mod de a găti baza de tartă înainte de a adăuga umplutura. Odată ce ați folosit lintea pentru această rețetă, o puteți salva și reutiliza pentru a găti alte coji de tartă. De asemenea, puteți folosi bile de gătit reutilizabile. În orice caz, nu uitați de foaia de hârtie de copt dintre aluat și linte/bile de gătit pentru că, altfel, acestea din urmă s-ar scufunda în aluat în timpul gătitului.
Cu ce pot înlocui smântâna? O poti înlocui cu iaurt, crema de soia sau chiar crema de cocos. Aromele sale se vor combina perfect cu dovleac!
Cum îmi păstrez quiche-ul? Ideal va fi să o țineți într-o cutie etanșă, astfel încât să fie complet protejat de aer. În caz contrar, așezați pur și simplu o foaie de folie de aluminiu sau folie alimentară peste tartă și păstrați-o la frigider până la 3 zile.
Cum însoțesc quiche-ul meu cu dovleac? Ne place sa o insotim cu o salata. Va fi perfectă și o porție de paste și legume! Iar pentru a adăuga o notă crocantă, presarați deasupra putine nuci zdrobite sau semințe de floarea soarelui/dovleac.