Se pregateste compozitia pentru condimentarea pulpelor: se presara un fir de ulei peste pulpe, se adauga sare, boia, piper macinat alb, dupa gust, usturoiul taiat felii subtiri si paharul de vin alb. Se tine la frigider pana se curata si se pun la fiert cartofii.
Intre timp se tapeteaza tava cu hartie de copt se aseaza pulpele in tava si se toarna deasupra compozitia cu condimente ramasa, se acopera cu hartia de copt si se introduce in cuptorul incins.
Pulpele se lasa acoperite aproximativ 20 de minute apoi se indeparteaza hartia de copt de deasupra pentru a se rumeni pulpele bine.
Cartofii aurii se pregatesc astfel: se taie cartofii in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert pana sunt aproape fierti, pentru a nu se sfarama. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se prajesc cateva minute in ulei incins pana obtinem o culoare aurie.
Se scot pe un servet absorbant pentru excesul de ulei si se pregatesc pentru ornare.
Se recomanda un vin alb demisec, la temperatura camerei.
Comentarii:
Excelentttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Foarte gustos.