Se pun intr-o oala cateva foi de dafin, cateva boabe de piper, doua linguri de ulei, putina sare si niste usturoi (strivit in prealabil cu coada de la furculita). Se pune pe aragaz la foc mic. Orezul se pune intr-un bol (din nou rosu si din nou de plastic) se clateste 1 data, apoi se lasa in apa.
Intr-o tigaie se pune putin ulei, apoi se pun, mai intai, ficateii. Se amesteca cu paleta de lemn din cand in cand. Punem apoi si legumele si mai mestecam vreo 5 minute. In pasul 3 se pun si ciupercile si se pune si capacul. Se lasa 5-10 minute pana cand ciupercile lasa zeama; apoi se ia capacul se amesteca in ca vreo 5-10 minute.
Din legumele pe care nu le-am folosit pentru umplutura o parte se taie marunt si se amesteca cu orezul (se mai lasa o ciuperca, un morcov, ardei), dupa ce se scurge apa din bolul cu orez. Se ia de pe foc apa cu foi de dafin si, folosind o strecauratoare, se adauga peste orez.
Se umple puiul cu umplutura (cu o lingura): Se aseaza un strat de orez peste in vasul roman. Se aseaza puiul umplut peste stratul de orez si se mai toarna din apa cu dafin. Pe langa pui se pune si restul de orez.
Ultimele legume, dar si ficateii ramasi se aseaza peste orez prin jurul puiului.Se lasa la cuptor…mai intai cu capac, apoi, spre final, fara capac pentru a se rumeni puiul. (in total cam o ora jumate).
Tot ce e mai sus a fost mancat in 20 de minute de 6 persoane.Berea este, evident, binevenita!
Comentarii:
Delicios
Comentariul tău:delicios, sa avem pofta.
FOARTEEEEEE BUNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!
Excelent
Arata foarte bine, am sa o fac si euȘ)
Buna reteta!
Foarte gustoasa dar..cam greu de preparat
Am gatit puiul si este excelent. I-l recomand .Este o reteta cu care nu dai gres in nici o imprejurare.
Arata super bine !!!acum m-a apuc sa-l pregatesc.
Immmmmmmmmmmmmm