O sa va zic un mic secret pe care mi l-a impartasit sotul meu despre usturoi, care m-a incantat tare.
Usturoiul romanesc se desface de obicei destul de greu, dar daca il stangem putin in palma, obtinem rezultatul dorit imediat fara sa ne mai chinuim sa taiem cateii unul cate unul.
Se unge puiul pe toate partile, inclusiv in interior si se lasa peste noapte acoperit la frigider.
Eu l-am pus la cuptor la 240 grade si a durat 3 ore rotisarea lui.
Un amanunt foarte importamt este tava care se pune sub pui, in care punem apa si compeltam de fiecare data cand scade. Aceasta colecteaza grasimea si ajuta sa nu se usuce carnea.
Din cand in cand ungem puiul cu amestecul de marinata ramas.
Pentru cine nu prea are timp pentru prepararea lui, il poate fierbe un pic inainte in apa cu condimente si bere, dupa care il mai unge o data cu ulei si condimente, insa fara bere, pentru a fi mai gros sosul.
Apa in care a fiert este excelenta pentru o supa de galuste sau de taietei. Chipsurile se pregatesc in prealabil astfel:
Se curata cartofii, se taie rondele sau se dau prin razatoare pe partea care are acele taieturi mari.
Se tin in apa cu sare cel putin 30 minute pentru a deveni crocante la prajit.
Comentarii:
"punem apa si compeltam" tu vorbesti romaneste?
Dureaza mult
Este delicioasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!