Pui diablo

Rapid, foarte rapid daca sunt snitelele facute deja, arome care se potrivesc perfect si o bomba calorica ce merita dezamorsata macar o data pe an :)
Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Pui crocant la air fryer, cea mai bună mâncare rapidă și ușoară!
-
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
-
Pui cu lamaie la cuptor
-
Pui pane cu alune
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Se fac snitelele:
Pentru 2 portii am folosit 1 piept de pui, 1 ou si pesmet...mult. :)
Dupa metoda invatata de la Ainsley Harriott... se pune pieptul de pui cu partea unde a avut pielea in jos pe un fund, intre folie alimentara si apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pana ajunge la marimea unei farfurii. - Se trece prin oul batut, pesmet, ou batut, pesmet.
Intr-o tigaie inchisa se pune ulei, iar cand s-a incins si acesta se pune snitelul.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie, pe prosop de hartie pentru a absoarbi excesul de ulei. - Se pune snitelul pe o farfurie daca il vom baga in cuptorul cu microunde sau intr-un vas termorezistent daca il vom baga in cuptor. Peste el se aseaza ciupercile taiate felii sau maslinele, gogosarul taiat felii, sunca si cascavalul.
- Se baga la cuptor pentru a se topi cascavalul.
Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi . - Sos de maioneza cu usturoi:
2 oua (se folosesc doar galbenusurile);
1 lingurita mustar;
sucul de la 1/2 lamaie;
ulei;
2 linguri smantana;
2 catei de usturoi;
sare si piper. - Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.
- Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
12/09/2015
In loc de sosul de maioneza se poate folosi un sos de iaurt dietetic preparat cu putin mustar si o lingurita de ulei de masline. cat despre snitele, in loc sa fie prajite in ulei, pot fi puse pe o foaie de copt, in tava la cuptorul preincalzit. tonele de calorii se vor diminua considerabil mai ales alaturi de o salata verde stropita din belsug cu lamaie!!!!
C
12/09/2015
Aiurea bomba calorica.
Daca asta e bomba atunci niste sarmale intre care mai pui si ceva slaninuta, asta ce este? Hiroshima???
