Se fac snitelele: Pentru 2 portii am folosit 1 piept de pui, 1 ou si pesmet...mult. :) Dupa metoda invatata de la Ainsley Harriott... se pune pieptul de pui cu partea unde a avut pielea in jos pe un fund, intre folie alimentara si apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pana ajunge la marimea unei farfurii.
Se trece prin oul batut, pesmet, ou batut, pesmet. Intr-o tigaie inchisa se pune ulei, iar cand s-a incins si acesta se pune snitelul. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie, pe prosop de hartie pentru a absoarbi excesul de ulei.
Se pune snitelul pe o farfurie daca il vom baga in cuptorul cu microunde sau intr-un vas termorezistent daca il vom baga in cuptor. Peste el se aseaza ciupercile taiate felii sau maslinele, gogosarul taiat felii, sunca si cascavalul.
Se baga la cuptor pentru a se topi cascavalul. Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi .
Sos de maioneza cu usturoi: 2 oua (se folosesc doar galbenusurile);
1 lingurita mustar;
sucul de la 1/2 lamaie;
ulei;
2 linguri smantana;
2 catei de usturoi;
sare si piper.
Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.
Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.
In loc de sosul de maioneza se poate folosi un sos de iaurt dietetic preparat cu putin mustar si o lingurita de ulei de masline. cat despre snitele, in loc sa fie prajite in ulei, pot fi puse pe o foaie de copt, in tava la cuptorul preincalzit. tonele de calorii se vor diminua considerabil mai ales alaturi de o salata verde stropita din belsug cu lamaie!!!!
Comentarii (22):
S-A MAI TREZIT UN BUCATAR....
Fff grasa cu multe calorii !!!
F.Bun
In loc de sosul de maioneza se poate folosi un sos de iaurt dietetic preparat cu putin mustar si o lingurita de ulei de masline. cat despre snitele, in loc sa fie prajite in ulei, pot fi puse pe o foaie de copt, in tava la cuptorul preincalzit. tonele de calorii se vor diminua considerabil mai ales alaturi de o salata verde stropita din belsug cu lamaie!!!!
Mda......
Aiurea bomba calorica.
Daca asta e bomba atunci niste sarmale intre care mai pui si ceva slaninuta, asta ce este? Hiroshima???
O SA INCERC SA FOLOSESC NUMAI CUPTORUL, IN LOC DE PRAJIRE....
De ce diablo...nu are nimik pikant...!
Good
Imi place!!!