Am mâncat de curând într-un restaurant un preparat asem?n?tor care mi-a pl?cut foarte mult, cu un gust aparte, dulce-acri?or, a?a c? am încercat s? prepar ?i eu acas? acest pui cu sos de rodii. Re?eta exact? a celor de la restaurant nu am ?tiut-o, dar ?i varianta în care am f?cut eu acest preparat a avut exact acela?i gust.
Ingrediente:
- 700-800g piept de pui;
- 2 cepe;
- 4-5 linguri sos de rodii concentrat (sau dup? gust);
- boabe de coriandru m?cinate (eu n-am avut prin cas?, a?a c? n-am pus);
- sare;
- piper;
- ulei de m?sline.
T?iem pieptul de pui cubule?e, iar ceapa julien.
Pr?jim pieptul de pui în 4-5 linguri ulei de m?sline, iar când este gata îl scoatem pe o farfurie.
În uleiul r?mas c?lim ceapa pân? se înmoaie (dac? este nevoie mai pute?i ad?uga pu?in ulei),
apoi ad?ug?m puiul.
Dup? ce am pus puiul ad?ug?m sare, piper, coriandru (dac? ave?i), sos de rodii ?i mai l?s?m foarte pu?in pe foc.
Acest preparat se poate servi simplu, ca o gustare cald?, dar pentru c? eu am vrut s? fie mai s??ios i-am ad?ugat o garnitur? de orez s?lbatic.
Comentarii:
Este excelenta