Reteta este foarte, foarte simpla! Nu necesita eforturi culinare deosebite. Si chiar puteti sa faceti completari la ea, in functie de cum va place sa va pregatiti carnea de pui.Dar hai sa incepem cu . inceputul:Fierbeti orezul conform indicatiilor producatorului.
Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si-l stergem cu prosop de hartie. Il taiem bucatele de 3-4 cm.Intrun wok, punem untul la topit si cand acesta incepe sa sfaraie, punem usturoiul la prajit pentru 30 de secunde. Adaugam carnea de pui si prajim pana se rumeneste usor.
In timp ce prajim carnea presaram si fulgii de chilii iute, pentru a da iuteala necesara pieptului de pui. Nu uitati ca mancarea ar trebui sa fie mai iute, pentru a avea efectul dorit al chutney-ului de mango.
Cat timp carnea se prajeste, putem deja sa punem orezul in farfurie. Il puteti orna cu ce doriti. A pus un pic de sofranel. Atunci cand carnea s-a rumenit indeajuns, o montam in farfurie si turnam sosul de Mango peste carne. Am pus si o lingurita peste orez.Practic asta ar fi totul. Pentru partea de ornare a farfuriei, va las voua alegerea care o vreti!Serviti preparatul cald.
Drept o concluzie asupra sosului: mie mi-a placut consistenta lui, aroma si gustul. In concluzie, merita cumparat. Mai ales ca nu chiar avem toti posibilitatea sa facem sosuri asiatice prin casa.
Si cand vrei sa faci o experienta culinara, mai recurgi si la "improvizatii de moment", adica la achizitii din supermarketuri. Sper ca intrun viitor cat mai apropiat sa avem ce ne trebuie, dar mai ales cunostiinte necesare prepararii acestor ingrediente .