Preparam aluatul din igredientele de mai sus si il lasam la crescut aprox o ora.
Compozitia: Dam dovleacul prin razatoare,il punem la calit la foc mic cu 3-4 linguri unt,un pahar de apa,o esenta rom,scortisoara ,1 cana jumatate de zahar si stafide.Gustati din copozitie daca mai trebuie zahar sau in functie de gustul dvs alte mirodenii.
Cand a scazut zeama care si-o lasa dovleacul luam de pe foc si lasam la racit.In acest timp aluatul nostru este la crescut.
Intr-o tava de cuptor asezam o hartie de copt,intindem o foaie de aluat,punem compozitia de dovleac,presaram eventual nuca prajita putin(optional) si intindem si ce-a de-a doua foaie de aluat.
Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade, in partea de sus si o lasam circa 30-40 minute.
Pana s-a rumenit si sus si jos.Verificati!!! timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecareia.Dupa ce s-a racit placintica o presaram cu zahar pudra.
Inca nu am facuto,dar incerc sa o fac.Mi se pare foarte economicoasa si putin dietetica.Nu-mi plac prajiturile prea unse si cu mult zahar.Sper sa-mi iasa.
Comentarii:
Super buna!
Arata excelent
Super! am incercat-o si mi-a iesit exact ca in imagine <3 . Mersi :)
Naspa
Inca nu am facuto,dar incerc sa o fac.Mi se pare foarte economicoasa si putin dietetica.Nu-mi plac prajiturile prea unse si cu mult zahar.Sper sa-mi iasa.
Excelent
E exscelenta reteta da sar putea mai bine
Excelent