Se amesteca toate cu oul crud.Se pun si condimentele si se lasa deoparte cat timp ne ocupam de aluat.Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta. Se amesteca apoi cu 1-2 linguri de faina si se amesteca bine, pana se obtine o crema de consistenta smantanii.
Se acopera si se lasa, la temperatura camerei 30 de minute.Dupa jumatate de ora arata asa. Se pune apoi intr-o adancitura facuta in faina si se amesteca usor cu uleiul, galbenusul de ou, sarea si 250 ml de apa calduta. Se amesteca pana se inglobeaza toate ingredientele in faina.
Se trece apoi pe o planseta si se framanta, pana se obtine un aluat omogen si elastic.Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora.Aluatul dospit este bine crescut daca si-a dublat volumul.
Aluatul crescut se imparte in bucatele egale, se framanta din nou fiecare parte de aluat si se formeaza sfere rotunde.Se intinde aluatul in foite subtiri si rotunde, care se acopera cu un start subtire de ulei.Intre timp cuptorul se incinge.
Se presara umplutura pe fiecare jumatate de foaie de aluat, avand grija sa se lase libera o margine de 2,5 cm (aproximativ).
Se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine, pentru a nu iesi compozitia afara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut iar deasupra se presara cascaval ras.
Asta este prima tava, cum scos din cuptor au si fost laute imediat. Si adoua tava.Mi-au iesit mai multe, dar cum le scoteam din cuptor cum se furau si ramas cu astea 4, in total mi-au iesit 9.taiat una imediat ce scoso din cuptor, sa va arat si sectiunea.Si o sectiune mai de aproape.
Comentarii:
Deliciosss !! recomand !! multumim pentru reteta
Foarte misto si foarte buna!!!
Ai uitat sa spui cantitatea de cascaval si cat timp o tii la cuptor.
Felicitari! Voi urma si eu pasii acestei retete!
Delicioasa !