Petitchef

Pizza de casa

Din cate pizza am mancat, pot spune ca cea facuta in casa este cea mai buna. Si imediat dupa ce este scoasa din cuptor, dar si rece, spre deosebire de cele din pizzerii. Si, desi nu mi-a iesit din prima, am tot incercat pana am invatat sa prepar si eu o pizza de casa, cu acel aluat pufos si din belsug. Si iata, ca dupa multe incercari, am reusit. Pentru o pizza de casa, puteti folosi orice aveti in frigider, orice fel de carne, orice fel de legume.

Felul principal
5 porții
2 ore
40 min
Ușor

Ingrediente

5

Pentru aluat:

Pentru pizza:

Preparare

  • Etapa 1 - Pizza de casa
    Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol, amestecati oul, sarea, zaharul, apa si uleiul. Peste puntei si drojdia dizolvata.Incepeti sa puneti faina si sa framantati aluatul.

    La inceput, puneti o cantitate mai mare, dar nu toata faina, si framantati. In timp ce framantati, adaugati faina putin cate putin, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Ungeti bolul cu ulei si puneti aluatul.

    Acoperiti-l si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc caldut.
  • Etapa 2 - Pizza de casa
    Intr-o cratita, puneti pasta de tomate.
    Puneti uleiul, oregano si zaharul. Condimentati si lasati sa dea in clocot dupa care o luati de pe foc.
  • Etapa 3 - Pizza de casa
    Intindeti aluatul intr-o tava unsa cu ulei, dar nu foarte gros.Peste, puneti pasta de tomate.
  • Etapa 4 - Pizza de casa
    Presarati salamul ( sau alta carne, ce preferati sa folositi)
  • Etapa 5 - Pizza de casa
    Puneti ciupercile, rosiile, porumbul si maslinele.
  • Etapa 6 - Pizza de casa
    Presarati cascavalul dat pe razatoare peste.
  • Dati pizza la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 25-30 de minute sau pana cand este rumena. Dupa ce ati scos pizza de la cuptor, lasati-o sa se "odihneasca" cateva minute. Stiu, tentatia este mare, dar se va taia mult mai usor astfel:).

    Mie mi-au iesit cateva pizza bune din cantitatile astea, dar veti vedea cate va vor iesi dupa aluat.

    Foarte important: Sa nu supraincarcati pizza cu ingrediente, altfel riscati ca aluatul sa ramana crud. Cam asa am patit eu la prima mea incercare de a face pizza:). Nu faceti aceasta greseala.

Rețete inrudite

YouTube

Pizza crown


Întrebări:




Comentarii (30):

24/08/2022

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Julia, 14/04/2021

Multumesv!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/11/2016

Reteta e foarte buna, dar as face o precizare. Eu nu pun mozzarela de la inceput. O bag la cuptor fara si dupa ce s-a rumenit o scot, rad mozzarele si o mai bag 5-10 minute deoarece nu imi place sa se usuce, sa se intareasca si sa se arda mozzarela pe deasupra. In felul asta se coace ( se patrunde) blatul si componentele mult mai bine. Sa aveti pofta.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/10/2016

Maxim. Reușită garantată. Super bună.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/01/2014

Fb

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2013

Imi lasa gura apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dica_e2020, 12/09/2020

Pizza cu aluat subtire? cam deloc,am facut pentru 10 portii,deci cantitatile din reteta duble.

poza de dica_e2020
(0) (0) Abuz
28/12/2013

:;xx;x;x:X:XX:

(0) (0) Abuz
10/12/2013

Si a noastra e la fel

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Belea

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pizza crown
Pizza crown
5 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează