Punem 200 g orez cu bob mare la fiert in 600 ml apa cu putina sare,intr-o cratita antiaderenta. E bine sa faceti operatiunea asta intr-un vas antiaderent,pentu ca numai asa veti avea un rezultat garantat.
Il fierbem pana cand se absoarbe toata apa si bobul se inmoaie.Aveti insa grija sa nu obtineti o mamaliga de orez.Bobul trebuie sa ramana intreg si vizibil.In functie de calitatea orezului,mai puneti putina apa daca mai trebuie.
Apa trebuie sa fie absorbita complect,pentru ca orezul asta nu se scurge in sita. La final stati pe langa el si invartiti cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
Intre timp,spalam ciupercile sub jet rapid de apa rece.Le taiem lamele,si le pajim in ulei,doar 3-4 minute pana cand incep sa se aureasca.Adaugam usturoiul,sare,piper si patrunjel verde.
Punem si orezul peste ciuperci si invartim pana cand toate componentele se itrepatrund si se imprietenesc. La final,asezam in farfurii si stropim cu lamaie. Daca va place,puteti sa puneti cativa fulgi de branza.
Comentarii:
Nu ma incinta
Foarte buna reteta !
Foarte bun
F.f.f.buna