Pilaf bulgaresc

Felul principal
8 porții
Foarte ușor
1 oră
242 Kcal

Sincer nu stiu prin ce se deosebeste pilaful bulgaresc de cel sarbesc, stiu ca amandoua se fac cu rosii si ardei proaspeti dar am vazut retete in care la cel sarbesc se pun si ciuperci….totusi acest pilaf este extraordinar de bun, hranitor, in ciuda faptului ca se zice ca orezul ingrasa, eu prefer sa gatesc orezul in acest fel pe timpul verii, fara carne , cu multe legume. O bunatate pe care va invit sa o cititi si sa o si preparati, ca se face foarte simplu si rapid!

Ingrediente

8
Cost estimat: 2.56 (0.32€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • Pilaf bulgaresc - Preparare etapa 1Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.

    Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele.
    Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.

    Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.

    Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. cel rotund se lega mai frumos.

    Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.

    Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.

    Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.

    Pofta buna!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 242Kcal
  • Carbo: 48.6g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 2.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (238g)
gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

anonymous

Ok

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun , il fac des !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Usor de facut si foarte sanatos !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Eu pun in el si pastarnac...ii da o dulceata si o aroma aparte

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Atentie,adaugand f multe legume,devine GHIVECI DE LEGUME.In Transilvania i se mai spune LECSO(cs se citeste ci)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Dupa cun arata in foto este delicios si cred ca este f.bun.incer si eu, maine.multumesc de reteta si de retete in general.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super bun.

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Da de ce "bulgaresc" sau "sarbesc" ? E "orez cu legume" si-am rezolvat problema! Si eu il fac dar pun mai multa apa si nu-l bag la cuptor ca nu-mi place sa fie prea inchegat.

abuz

anonymous

E bun

abuz
  • pagina 1 / 5