Procesul tehnologic:dovleceii curatati ,taiati in sferturi sau chiar"optimi"se presara cu sare si se lasa 20 minute ,apoi se scurg de sucul lasat si se dau prin pesmet,dupa care ii asezam intr-o forma ceramica,unsa cu 1-2 linguri de ulei de masline,impreuna cu citeva rosioare cherry.
La cuptorul bine preincalzit,la foc mare ,pentru 25-30 minute.pieptul de pui taiat fisii se da printr-un amestec de condimente obtinut prin mojararea a citiva catei de usturoi,o lingurita de boia,una de cimbru ,citeva prize de sare si citeva de piper,precum si vreo 2 linguri de ulei de masline.
Dupa care se amplaseaza tot intr-o forma ceramica si se da la cuptorul bine preincalzit ,acoperit cu folie,la foc mare,30 de minute,apoi scoatem folia si mai lasam 5 minute.
Servim simplu,sau adaugam dovleceilor un dressing din smintina (sau iaurt)cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti.
Comentarii:
Nu are nici un Dumnezeu reteta aceasta.
NU ESTE EXPLICIT CUM SE PREPARA! GROAZNIC DE COMPLICATA!
Arata super tare....
Este excelenta si chiar recomandata celor putin grasi. Felicitari !