Peste file cu legume la cuptor

Ingrediente
3
Rețete inrudite
-
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
-
Crochete de pește cu lămâie
-
File de somon în air fryer: gătit sănătos și gustos!
-
Tajine cu vită și legume
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- 1. Se topeste 2 linguri de unt in care se dunstuiesc putin ceapa data prin razatoarea mica si cateii de usturoi pisati, dupa care se adauga legumele congelate. Se lasa pe foc pana ce legumele incep sa se dezghete (aproximativ 5 minute), se adauga sare si piper, si se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin unt.
2. Cartofii se prajesc in ulei, dupa care se adauga foarte putina sare.
3. Se topeste untul ramas si se prajeste pestele in el pana incepe sa i-si schimbe culoarea, se pune foarte putina sare cand este gatasi piper.
4. Se aseaza peste legume pestele si cartofii prajiti. Se pune mai intai pestele, iar printre bucatile de peste se pun cartofii.
5. Se adauga in vas, peste toate, 150 ml apa si zeama de la lamaie. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste putin pestele. Se poate servi cald cu maioneza de usturoi si smantana.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
costi1960,
06/11/2015
Daca se elimina cartofii si se creste cantitatea de legume, devine chiar sanatoasa. (cu exceptia prajelii cepei).
am gătit această rețetă
14/09/2013
Da, reteta este pe intelesul tuturor,si pare destul de gustos produsul obtinut, dar ortografia si acordurile, lasa de dorit
am gătit această rețetă
07/11/2015
Poate reusesti vreodata sa inveti sa scri in limba romana pentru ca daca ""se topeste 2 linguri de unt inseamna ca sunt mai multe si SE TOPESC. Carnea de porc si limba romana sunt cele mai grle.
06/11/2015
Verbul "a dunstui" nu exista in limba romana, nu se gaseste in DEX, e un barbarism din limba germana. La noi s-ar spune "a cali". De asemenea nu am gasit soiul de "peste file" in nici un tratat de zoologie.
