Mancare de bame

Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
-
Gnochi feta la cuptor cu airfryer, un fel de mâncare super rapid cu roșii cherry și feta!
-
Paste cu sos de cârnați: o mâncare simplă cu aromă intensă
Preparare
Preparare5 min
Gătire30 min
- Se pune apa la fiert, cu putin otet. Se lasa apa sa clocoteasca, apoi se adauga bamele. Bamele se vor fierbe cateva minute. In tot acest timp se pregateste sucul de rosii si se curata usturoiul, care se va toca marunt.
Se scot bamele, se scurg si se dau deoparte. In alta oala, se adauga sucul de rosii, usturoiul tocat marunt si putin ulei. Se adauga bamele si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Mancarea se serveste calda.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Larisa,
20/03/2025
Este o reteta buna dar se poate si mai bine. Eu pun 2 cepe, o sotez cu putin ulei si putina apa, adaug bamele oparite in otet sau bors, apoi, cand este totul fiert, pun rosii pasate si putin marar. O scad la cuptor, este o minunatie!!!
22/04/2013
BAMELE SUNT O DELICATESA DACA SE PREGATESC CUM TREBUIE SI SUNT FRAGEDE . ATENTIE , NU SE TAIE IN DOUA SAU MAI MULTE , DEVIN MUCILAGINOASE . SE CURATA NUMAI CODITA !
S
05/04/2012
Mincarea este excelenta,dar din pacate in constanta dai cu tunul si nu gasesti asa ceva,nici macar macelariile turcesti care sunt garnisite cu tot felul de conserve nu au la vinzare aceasta leguma,din pacate !